Wat is zopiclon?

Zopiclon is een medicijn dat ook bekend staat als depressivum voor het centrale zenuwstelsel (CZS) en dat mensen helpt die aan slapeloosheid lijden. Het is een medicijn dat gedurende een korte periode wordt gegeven. Dit medicijn helpt je in één keer te slapen. Het is een antidepressivum dat werkt op de GABA-zenuwen en het gevoel geeft van een rustig brein. Het is een pil die zowel in tabletten als in vloeistof verkrijgbaar is.

Wat zijn de toepassingen van Zopiclon?

Zopiclon helpt als u ‘s nachts niet kunt slapen, vaak wakker wordt of langere tijd in bed blijft liggen zonder te slapen. Het wordt gebruikt om slaapproblemen op korte termijn te genezen.

Het wordt voornamelijk gebruikt om de zenuwen van uw hersenen te ontspannen en u van een goede hoeveelheid slaap te voorzien. Overmatig gebruik van deze pil kan zijn effectiviteit verliezen. Uw arts zal u daarom adviseren om het middel slechts 2-3 keer per week in te nemen.

Wat zijn de bijwerkingen van Zopiclon?

Zopiclon kan, als het binnen de voorgeschreven grenzen wordt ingenomen, nuttig blijken te zijn. Overmatig gebruik, zoals meer dan 2-3 dagen per week, kan negatieve gevolgen hebben voor uw lichaam.

Hieronder staan ​​enkele bijwerkingen die kunnen optreden als u er te veel van inneemt:

  • Het grootste deel van de tijd slaperig voelen
  • Slaperig
  • Een andere smaak in je mond
  • Duizelig en moe
  • Droge mond
  • Vreemde veranderingen in je gedrag

Neem voor meer informatie over de dosering, het gebruik, de bijwerkingen en de voorzorgsmaatregelen van Zopiclon contact op met onze artsen in Yashoda Hospitals .

Veelgestelde vragen over Zopiclon

1. Hoe lang duurt het voordat Zopiclon gaat werken?

Na inname duurt het gewoonlijk één uur voordat Zopiclon gaat werken. Het is een medicijn dat rechtstreeks invloed heeft op uw hersenzenuwen en ervoor zorgt dat u zich ontspannen en slaperig voelt. Uw arts adviseert u doorgaans om Zopiclon slechts 2 tot 4 weken te gebruiken, omdat u wellicht gewend raakt aan het gebruik van deze pil.

2. Hoe sterk is Zopiclon?

Zopiclon is een geneesmiddel dat verkrijgbaar is in twee verschillende sterktes: 3,75 mg en 7,5 mg. Beide composities zijn sterk genoeg om slapeloosheid te behandelen. Gewoonlijk schrijft uw arts u een tablet van 7,5 mg voor om uw slaapstoornissen te verlichten. Maar als u een oudere volwassene bent, kunt u beginnen met een tablet van 3,75 mg.

3. Is Zopiclon een gereguleerde stof?

Zopiclon is een gereguleerde stof in de Verenigde Staten, Brazilië, Japan en andere landen. In India is er echter niet genoeg informatie over. Als u Zopiclon wilt gebruiken, is het altijd goed om een ​​deskundige te raadplegen voor de juiste dosering. Zonder recept kunt u last krijgen van bijwerkingen.

4. Hoe lang gaat Zopiclon mee?

In de meeste gevallen blijft Zopiclon gedurende 8 uur in uw systeem. Maar in sommige gevallen kan het 12 uur duren nadat het is geconsumeerd. Sommige mensen kunnen zich na deze periode echter ook duizelig of slaperig voelen. Het wordt dus aangeraden om dingen als autorijden, fietsen, het gebruik van machines en gereedschappen, enz. te vermijden.

5. Wat is effectiever: Zolpidem of Zopiclon?

Zolpidem is een slaappil die geadviseerd wordt om gedurende een korte periode van maximaal twee weken te worden ingenomen. Zopiclon is een medicijn dat wordt gebruikt om slapeloosheid te helpen en wordt voor maximaal vier weken voorgeschreven. Uit een onderzoek in Japan bleek dat Zolpidem even effectief is als Zopiclon en vrijwel hetzelfde werkt.

6. Kan ik Amitriptyline en Zopiclon gebruiken?

Amitriptyline is een antidepressivum dat depressieve aandoeningen helpt. Zopiclon is daarentegen een slaappil die de zenuwen van uw hersenen ontspant en u van slapeloze nachten verlost. Beide medicijnen kunnen ernstige complicaties veroorzaken als ze samen worden ingenomen, omdat ze verschillende chemische stoffen bevatten en ook het gebruik ervan verschilt.

7. Kunnen zwangere vrouwen Zopiclon gebruiken?

Het gebruik van Zopiclon tijdens de zwangerschap kan verschillende bijwerkingen hebben voor u en uw baby. Daarom wordt geadviseerd om deze slaappil niet te gebruiken als je zwanger bent. Er zijn enkele kansen op een premature baby (vóór 37 weken met minder gewicht).

8. Kan ik Tramadol gebruiken met Zopiclon?

Het samen gebruiken van Zopiclon en Tramadol kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, omdat Tramadol een pijnstiller is die uw hersenen helpt de manier te veranderen waarop uw lichaam de pijn voelt. Het is dus altijd raadzaam om uw arts op de hoogte te houden als u dit soort medicijnen gebruikt.

9. Is Zopiclon een goede slaappil?

Ja, Zopiclon is een effectieve slaappil die mensen met slapeloosheid helpt. Uw arts schrijft deze pil voor als u ‘s nachts te weinig slaapt, meestal ‘s nachts wakker wordt en het moeilijk vindt om weer in slaap te komen. Bovendien veroorzaakt het effectief slaperigheid, ontspant het de spieren en verlicht het angst.

10. Helpt Zopiclon bij angst?

Consumptie van Zopiclon verhoogt de functie van gamma-aminoboterzuur (GABA) in uw zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de zenuwoverdracht in uw hersenen en slaap veroorzaakt. Het kalmeert dus je geest, helpt angst te verlichten en zorgt ervoor dat je ‘s nachts goed slaapt.

11. Is Zopiclon een antidepressivum?

Zopiclon is een antidepressivum voor het centrale zenuwstelsel. Het werkt als een kalmerend middel dat de neurotransmitter gamma-aminoboterzuur (GABA) beïnvloedt. Dit effect veroorzaakt een gevoel van rust in de zenuwen van uw hersenen. Bovendien helpt het je je geest te kalmeren en depressies te bestrijden.

Leave a comment